(90)

LivsberÀttelser om adhd och autism

audiobook


”Jag har sprungit hela livet. Äntligen fĂ„r jag stanna.

Oron inom mig, kĂ€nslan av att jag klĂ€ttrar pĂ„ vĂ€ggarna skulle jag gĂ€rna vilja ha hjĂ€lp med – att fĂ„ uppleva hur lugn och ro kĂ€nns.”

I boken LivsberÀttelser om adhd och autism fÄr vi följa tretton personer som berÀttar hur det Àr att fÄ en neuropsykiatrisk diagnos sent i livet, eller som önskar fÄ en utredning. I livsberÀttelserna Äterkommer barndomens kamp i skolan, ett utmanande arbetsliv, sargad sjÀlvkÀnsla, sjÀlvmedicinering och svÄrigheter i familjeliv och relationer. MÄnga vittnar Àven om ett spÀnnande och rikt liv, om försoningen med sig sjÀlv och om sorgen, hoppet och modet att förÀndra.

LivsberÀttelserna följs upp av Lotta Borg Skoglund (docent och överlÀkare i psykiatri), Taina Lehtonen (legitimerad psykolog och specialist i neuropsykologi), Susanne Rolfner Suvanto (verksamhetsansvarig för OmvÄrdnadsinstitutet och praktiker vid Nationellt kompetenscentrum anhöriga) och Magnus Werner (ÄterhÀmtningsstödjare), som förmedlar kunskap och reflektioner.

LivsberÀttelser om adhd och autism vÀnder sig till dig med egen npf-diagnos, till dig med misstanke om egen diagnos, till nÀrstÄende och till dig som möter Àldre med npf i ditt yrkesliv.

Boken Ă€r skriven i samarbete med Riksförbundet Attention – intresseorganisationen för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsĂ€ttningar, anhöriga och yrkesverksamma. Redaktör Ă€r Caroline Jonsson.


Narrator: Maria Franceschi

Duration: