(264)

Lopotti

audiobook & e-book


"ÄlĂ€ koskaan ala joksikin vain siksi ettĂ€ joku toinen niin tahtoo."

Selkosten kylÀn Helena on vasta yhdeksÀn, kun hÀnet temmataan juuriltaan ja lÀhetetÀÀn yksin sokeainkouluun viisikymmenluvun Helsinkiin. VÀhitellen hÀn opettelee ison kaupungin tuoksut, ÀÀnet, askelmÀÀrÀt. NeljÀkymmentÀ vuotta myöhemmin Helenan veljenpoika Tuomas muuttaa omasta halustaan etelÀn yliopistokaupunkiin. Tuomas tahtoo tÀyttÀÀ vaatimukset ja odotukset. Salaa hÀn haaveilee omasta perheestÀ. EtelÀssÀ hÀn myös tutustuu tÀtiinsÀ uudella tavalla.

Millaista on elÀÀ koko elÀmÀnsÀ sivullisena, toivoa ettÀ erÀÀnÀ pÀivÀnÀ ihmiset eivÀt kiinnittÀisi huomiota eroihin vaan yhtÀlÀisyyksiin? Millaista on kulkea pitkÀ matka tullakseen siksi, joka tahtoo olla tai joka ehkÀ jo oli? Tommi Kinnunen kirjoittaa vahvasti toiseudesta ja oman tien löytÀmisestÀ, halusta tulla isÀksi sekÀ taidosta olla Àiti.

Tommi Kinnunen on (s.1973) työskentelee Àidinkielen ja kirjallisuuden opettajana. HÀn on kotoisin Kuusamosta ja asuu tÀllÀ hetkellÀ Turussa. Kinnusen esikoisteos NeljÀntienristeys (2014) on ollut myynti- ja arvostelumenestys, jonka oikeudet on tÀhÀn mennessÀ myyty neljÀÀntoista maahan.