(0)

Lykken er en talisman

audiobook & e-book


"Georg Brandes opsĂžgte Victoria Benedictsson fĂžrste gang, den 1. oktober 1886, klokken 11 om formiddagen pĂ„ Hotel Leopold, der lĂ„ i en af de smĂ„ sidegader til Kongens Nytorv. Her havde hun for en tid slĂ„et sig ned for at fĂ„ ro til at skrive, gĂ„ i teatret og pĂ„ udstillinger – og for at slippe for sin mand."

SĂ„dan starter Bodil Wamberg fortĂŠllingen om den kendte litteraturkritiker Georg Brandes og den svenske forfatterinde Victoria Benedictssons forhold – historien slutter to Ă„r senere, da Victoria begĂ„r selvmord pĂ„ selvsamme hotel. Spekulationen om de to berĂžmtheders forhold har floreret lige siden. Var Victoria en martyr i kĂžnskampen med Georg Brandes, som agerede skurk og forfĂžrer? Eller var det Victoria, der jagtede sit naive offer som en anden femme fatale? Bodil Wamberg, der stĂ„r bag en rĂŠkke biografier om historiske personer, forsĂžger i "Lykken er en talisman" at udrede trĂ„dene i de to litteraters gĂ„defulde forhold for at finde frem til, hvad der fĂžrte til Victoria Benedictssons tragiske dĂžd.

Den danske forfatter Bodil Wamberg (f. 1929) er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og arbejdede i en lang ÄrrÊkke som lektor pÄ Danmarks LÊrerhÞjskole. Bodil Wamberg er sÊrligt kendt for sine mange biografier om historiske personer, heriblandt Leonora Christine, H.C. Andersen, Grevinde Danner og Mathilde Fibiger.


Narrator: Agnethe BjĂžrn
Duration: