(1)

Merikadetti Jack Easy

E-book


Hemmotellun Jack Easyn elÀmÀ muuttuu dramaattisesti, kun hÀn pestautuu murrosikÀisenÀ Britannian kuninkaalliseen laivastoon. LöytÀÀkseen paikkansa laivassa Easy joutuu kÀyttÀmÀÀn myös nyrkkejÀÀn. Sopeutumista ei auta se, ettÀ Easy on omaksunut isÀltÀÀn vahvan yhdenmukaisuuden periaatteen, joka on usein ristiriidassa laivaston toimintatapojen kanssa. Uskomaton seikkailu maailman merillÀ on kuitenkin vasta alussa!

"Merikadetti Jack Easy" on kolmeosaisen, samaa nimeÀ kantavan sarjan ensimmÀinen osa. Frederick Marryatin osittain omaelÀmÀkerrallinen kirjasarja sijoittuu Napoleonin sotien aikaan ja seuraa merikadetin seikkailuja Britannian kuninkaallisessa laivastossa.

Frederick Marryat (1792‒1848) oli kirjailija ja Britannian kuninkaallisen laivaston virkamies, jota voidaan pitÀÀ yhtenĂ€ meritarinoiden edellĂ€kĂ€vijöistĂ€. Romaanien lisĂ€ksi hĂ€n kirjoitti myös lyhyempiĂ€ meritarinoita kuten novelleja, nĂ€ytelmiĂ€, esseitĂ€ ja matkajournalismia.

Marryat myös kehitti laajasti kÀytössÀ olevan merenkulun liputusjÀrjestelmÀn, joka on nimetty hÀnen mukaansa Marryatin koodiksi.