(0)

Mine mange hjem

audiobook & e-book


"Mine mange hjem" er Elsa Gress' hovedvÊrk; en samling af hendes bedste essays og erindringer. Sammen med de fÞlgende bind, "Fuglefri og fremmed" og "Compañia", tegner den en kvindelig og kunstnerisk vÊkstproces fra barndommens nomadetilvÊrelse over lÊreÄrene til livet som skribent og Ändelig jordemoder i de miljÞer, hun sammen med sin mand, den amerikanske maler Clifford Wright, skabte i deres "decentre" i GlumsÞ pÄ SjÊlland og Marienborg pÄ MÞn. "Mine mange hjem" er centreret omkring forfatterens omtumlede og begivenhedsrige barndom og ungdomsliv frem til studentereksamen.

\"Mine mange hjem\" udgÞr fÞrste del af Elsa Gress' erindringsbind, der ogsÄ indeholder \"Fuglefri og fremmed\" og \"Compañia\".

Elsa Gress, 1919-1988, debuterede dobbelt med essaybindet "Strejftog" (1945) og romanen "Mellemspil" (1947) om efterkrigsÄrenes rodlÞse eksistenser. Ud over de ofte selvbiografiske romaner skrev hun noveller, hÞrespil, journalistik og oversÊttelser, og et studieophold i 1952 i USA gjorde hende desuden til formidler af amerikansk kultur. Med sin intellektuelle nysgerrighed og sin livsform som "polymedium" blev Elsa Gress inkarnationen af den frie kunstner og kritiker, pÄ én gang hudlÞs, hÄrdtslÄende og generÞs.


Narrator: Tina Kruse Andersen
Duration: