(7)

Mustan Kuun majakka

audiobook


Kautta hormimörön korvavaikun! SinimĂ€essĂ€ tapahtuu jotain todella hĂ€mĂ€rĂ€perĂ€istĂ€. Kaupungin kujilla partioi ”PidĂ€mme Örkit Sinun Iloksesi Loitolla Öisin” -kerho eli P.Ö.S.I.L.Ö, joka vainoaa salavĂ€keĂ€. Luihu Quumestari kehittelee juoniaan vanhalla peilitehtaalla, ja salavĂ€keĂ€ katoaa mystisesti.

Salamieli Saimi ja muut salakerholaiset yrittÀvÀt vimmatusti selvittÀÀ, mistÀ on kyse, mutta se on hankalaa, kun aikuiset hengittÀvÀt niskaan. Kaiken lisÀksi Mustan Kuun majataloon tunkee lÀjÀpÀin kummituksia viettÀmÀÀn kekriÀ. Sitten tapahtuu se, mitÀ kerholaiset ovat kaikkein eniten pelÀnneet: yksi heistÀ katoaa! Kerholaiset ryhtyvÀt vaaralliseen operaatioon pelastaakseen ystÀvÀnsÀ ja ratkaistakseen salavÀen kohtalon. Surun ja huolen keskellÀ maan uumenissa alkavat hehkua kuunhopeiset liekit, lohiskÀÀrmeiden sydÀntulet. Onko mahdollista, ettÀ kauan sitten romahtaneen majakan loistoon syttyy vielÀ kerran salavÀen ikiaikainen merkkivalo?

JÀnnittÀvÀ ja hauska seikkailu jatkaa fantasiatrilogiaa, jossa Saimi ja hÀnen ystÀvÀnsÀ hiisiprinsessa Anskariina, kyklooppi Tuffe Kloppi, painajainen Hilja Hahmoton, yksisarvinen Silkki, koirankuonolainen Ulvos Hukkanen, maahinen Pikkukorva ja jeti Kallanen tempautuvat uskomattomaan tapahtumien vyyhteen salavÀen pelastamiseksi. Sarjan ensimmÀinen osa palkittiin Arvid Lydecken -palkinnolla.

Tunnetun tekijÀkaksikon uutuudessa ajankohtaiset luonnonvaraisten elÀinten ja ympÀristön suojelun teemat nivoutuvat raikkaalla tavalla kansanperinteeseen ja mytologiaan. SalaperÀinen Musta Kuu -sarja pitÀÀ vastustamattomasti otteessaan.

Reetta NiemelÀ on palkittu runoilija ja lastenkirjailija. NiemelÀ toimii aktiivisesti lastenkulttuurin saralla, ja on mm. toteuttanut sanataidepajoja ja esiintynyt pÀivÀkodeissa ja kouluissa ympÀri Suomen. NiemelÀn ehtymÀttömÀstÀ mielikuvituksesta ovat saaneet alkunsa myös rakastetut Vilske-aapisen sekÀ Kummaa-esiopetusmateriaalin tarinat ja Pikkiriin pulmatoimisto -sarja.

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. HÀn on kuvittanut lukuisia rakastettuja kuvakirjoja ja oppikirjoja. Kirkkopellon teokset Piki (2016) ja Molli ja maan ÀÀri (2020) olivat Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaina.


Narrator: Anna Kuusamo
Duration: