(0)

Mysteriet med fotografiet

E-book


NĂ€r 29-Ă„riga Evita Klanglind kör ombord pĂ„ fĂ€rjan som ska ta henne till Sassnitz, gör hon det med viss ambivalens. Göran hade nyligen lĂ€mnat henne för en annan kvinna och hennes mor hade nyligen gĂ„tt bort, och kvar hade Evita lĂ€mnats med en kĂ€nsla av tomhet och förvirring. SĂ„, egentligen hade hon vĂ€l inte sĂ„ mycket att förlora pĂ„ att resa till Tyskland? Men Ă€ndĂ„ snurrade tankarna. Det var nĂ€r Evita gick igenom sin mammas tillhörigheter som hon hittade ett skrin innehĂ„llandes ett fotografi och ett brev - frĂ„n avsĂ€ndare Helmuth MĂŒller. Hon behövde bara lĂ€gga ihop ett plus ett för att förstĂ„ att den dĂ€r Helmuth med största sannolikhet Ă€r hennes biologiska far. Den man som hennes mamma envist vĂ€grat berĂ€tta om och som Evita nu bestĂ€mt sig för att resa till Tyskland för att hitta...

"Mysteriet med fotografiet" av Bertil Falk Àr en av novellerna i antologin "Ensam hemma", skrivna av NovellmÀstarna (2019).

Bertil Falk (1933-) Àr journalist, författare, filmare och förlÀggare. Han har bland annat arbetat som reporter pÄ tidningen KvÀllsposten, som scripwriter pÄ TV3:s nyhetsredaktion i London och drivit företaget Zen Zat AB. Som författare har han skrivit en lÄng rad deckare, thrillers, science fiction-böcker och noveller. 2018 tilldelades han Oliver Twist-priset av föreningen NovellmÀstarna.