(90)

Nattergalen

audiobook & e-book


Et gribende portrĂŠt af to sĂžstre i det besatte Frankrig under 2. verdenskrig og de ofre, de er villige til at bringe for deres land og dem, de elsker.

I den lille franske by Carriveau i Äret 1939 er Vianne Mauriac alene tilbage med sin datter Sophie, efter at hendes mand, Antoine, er taget til fronten. Da tyskerne besÊtter store dele af landet, mÄ Vianne vÊlge imellem at opgive deres lille hus eller have en tysk kaptajn indkvarteret. Og det er bare det fÞrste af en rÊkke svÊre valg, hun mÄ trÊffe for at beskytte sig selv og sin datter, mens hun venter pÄ nyt om Antoine.

Viannes lillesÞster Isabelle er hos deres far i Paris, da tyskerne invaderer byen. Sammen med tusindvis af andre parisere forlader hun byen og drager til fods mod Carriveau. PÄ vejen oplever hun krigens gru pÄ nÊrmeste hold og mÞder en ung modstandsmand, som hun forelsker sig hovedlÞst i. Men da han svigter hende, mÄ hun blive hos Isabelle i Carriveau, hvor hun involverer sig i modstandskampen og gang pÄ gang sÊtter livet pÄ spil for at redde andre og for et frit Frankrig.

Pressen skriver:

»Det er en tÄreperser. LÊs 30 sider, og du har brugt lige sÄ mange Kleenex!«

***** – Femina

»Kristin Hannah veksler fermt mellem skildringerne af sÞstrenes forskellige attituder til besÊttelsen, krigen og tyskerne.«

– Weekendavisen


Narrator: Maria Stokholm
Duration: