(0)

Opdagelsesrejsen

audiobook & e-book


Arvind er en ung, indisk mand, som rejser ud i verden for at opdage. Hjemme venter hans familie og hans forlovede, som han endnu ikke har mÞdt. Destinationen er Danmark, hvor han skal bo pÄ en gÄrd hos en solid, grundtvigiansk familie. Undervejs lÊrer Arvind en masse - og isÊr at man aldrig bliver fÊrdig med at gÄ pÄ opdagelse ...

"I afskedens time gjorde Ayås hÄnd krav pÄ at vÊre, hvad den aldrig havde vÊret, hans barnepiges hÄnd. Eller var det Miras hÄnd, og forvekslede hun ham med Krishna? ForhÄbentlig var der ingen som bemÊrkede den hÄnd. ForhÄbentlig kunne heller ingen se pÄ ham, at han var bange. At den forestÄende rejse syntes ham en forvisningsstraf, en tid hyllet i mÞrke, og hinsides hvad? At han var mÞrkerÊd, altid havde vÊret mÞrkerÊd, kun spillet rollen som den tapre."

Erik Stinus (1934-2009) var en dansk forfatter, digter, oversÊtter, redaktÞr, og anmelder. Som ung gjorde Erik Stinus tjeneste i handelsflÄden og fik i den forbindelse lejlighed til at besÞge Aden, Pakistan og Indien, hvor han desuden mÞdte sin hustru. Erik Stinus debuterede i 1958 med digtsamlingen "GrÊnseland". Sidenhen fulgte en omfattende produktion, af og til i samarbejde med andre forfattere. Erik Stinus er gentagne gange blevet hÊdret for sit forfatterskab. I 1979 modtog han Kritikerprisen, i 1981 fik han overrakt Gelsted-Kirk-Scherfig-prisen, i 2005 blev han hÊdret med Drassows Legat foruden arbejds- og rejselegater fra Statens Kunstfond samt den livsvarige kunstnerydelse.