(7)

Operation Yellow Bird - Historien om en usandsynlig alliance

audiobook


D. 3. juni 1989 udspiller der sig en uforglemmelig grusomhed pÄ Den Himmelske Freds Plads i den kinesiske hovedstad Beijing. Kinesiske studerende, der er gÄet pÄ gaden for at protestere mod regimet, bliver slÄet ihjel i hundredevis og ligger efterladt og dÞde i gaderne. I kÞlvandet pÄ massakren forsÞgte mange af de regimekritiske kinesere at flygte ud af landet. I dette afsnit af Undercover fortÊller vi historien om en usandsynlig alliance mellem det britiske efterretningsvÊsen, det franske konsulat i Hong Kong og de berygtede Triader, der alle var med til at redde menneskeliv i 'Operation Yellow Bird'.

VĂŠrt: Thomas Hee

Manus: Thomas Hee

Klip og lyddesign: Matias BrogÄrd

RedaktĂžr: Andreas Lindinger Saxild

Alle kneb gÊlder nÄr spioner og agenter jagter efterretninger. Under fremmede himmelstrÞg lever de ensomme liv under falske identiteter, udsendt af hemmelige tjenester med mÊrkelige bogstavkombinationer. I Undercover fortÊller journalist Thomas Hee historien om de mest spektakulÊre spion- og agentaktioner i nyere tid. Historier som nogle gange er sÄ vilde, at det er svÊrt at tro pÄ, at de faktisk har fundet sted.

Thomas Hee (f. 1977) er uddannet journalist fra Roskilde Universitet og har blandt andet arbejdet pÄ TV2 og pÄ Ritzaus bureau med sÊrligt fokus pÄ forsvars- og efterretningsstof.


Narrator: Thomas Hee
Duration: