(2)

P for paranoia

E-book


Dr. Dowan Purcell havde vÊret forsvundet i ni uger, da Kinsey fik opkaldet, der bad hende om at tage sagen. Som specialist i geriatri, var Purcell et fremtrÊdende medlem af Santa Teresas medicinske kredse, og politiet havde gjort et grundigt stykke arbejde. Purcell havde ingen kendte fjender og syntes tilfreds med sit liv. PÄ tidspunktet for hans forsvinden, drev han et plejehjem, hvor bÄde personalet og patienterne var glade for ham. Han elskede sin anden kone, Crystal, og forgudede deres to-Ärige sÞn.

Det var ikke Crystal der kontaktede Kinsey. Det var Purcells ekskone, Fiona. Alt ved deres mÞde gjorde Kinsey urolig. Fionas mÄde at vÊre pÄ var ubetÊnksom og hendes forventninger urealistiske. Kinseys instinkter sagde hende at hun skulle sige nej jobbet, men hun endte med at sige, "Jeg vil gÞre, hvad jeg kan, men jeg lover ikke noget."

Det var en beslutning, hun ville komme til at fortryde.

I undersÞgelserne af Purcells mystiske forsvinden, brager Kinsey ind i en mur af spekulationer. Det virker som om alle har deres egen teori. Politiet tror, at han gik pÄ druktur, og er for flov til at komme hjem. Fiona er sikker pÄ, han forsvandt for at komme vÊk fra Crystal og Crystal er lige sÄ sikker pÄ at han er dÞd. Personalet pÄ plejehjemmet er overbevist om at han er blevet kidnappet, og en af hans dÞtre, har spurgt et medie til rÄds og er sikker pÄ, at han er fanget i mÞrkt sted, selvom hun ikke ved hvor. Kinsey bliver overdynget med forklaringer og mangler i den grad beviser. Rent held fÞrer hende i en anden retning, og hun finder sig selv fanget i en farlig skyggeverden, hvor forstillelse og dobbeltspil er realiteterne, og sandheden flygtigt glimter uden for hendes rÊkkevidde, hun sÊtter sit liv ind pÄ sin intuition.

”P for paranoia” er Kinsey Millhone nyeste rejse ind iden mþrke side af den menneskelige sjél.