(27)

Parittelurituaaleja

audiobook & e-book


Oui! Sano kyllÀ elÀmÀlle!

Katherine Pancolin Parittelurituaaleja on rehevÀ lukuromaani hyönteistutkijasta, joka tietÀÀ kaiken tulikÀrpÀsten rakkauselÀmÀstÀ, mutta ei tiedÀ, ketÀ ja miten itse rakastaisi.

Pariisilainen hyönteistutkija Rose Robinson on tehnyt hyvÀÀ yhteistyötÀ amerikkalaiskollegansa Leo Zackarian kanssa mutta ei osaa oikein pÀÀttÀÀ, pitÀÀkö miehestÀ vai ei. Leon keltaiset housut nostattavat hÀnessÀ lÀhes inhon kaltaisia vastenmielisyyden vÀristyksiÀ. Toisaalta taas Rosella on taipumusta ajatella itsensÀ naimisiin lÀhes kenen tahansa vastaan tulevan miehen kanssa, vaikka hÀnen omien vanhempiensa liitto ei ole luonut ruusuista kuvaa avioelÀmÀstÀ. EhkÀ rakastumiselle pitÀisi kuitenkin antaa mahdollisuus?

Katherine Pancol osaa kertoa romaaneissaan kipeistÀ aiheista, kuten manipuloivista ihmissuhteista, hilpein ÀÀnensÀvyin mutta silti koskettaen. RempseÀ kertoja pyyhkii pölyt kankeiksi kÀyneistÀ ajatuksista raikkaan feministisellÀ nÀkökulmallaan ja upeasti piirretyillÀ, vahvoilla naishahmoillaan.

Katherine Pancol syntyi vuonna 1954 Casablancassa, Marokossa. HÀn oli viisivuotias, kun hÀnen perheensÀ muutti Ranskaan. Pancol opiskeli kirjallisuutta ja työskenteli ranskan ja latinan opettajana sekÀ toimittajana muun muassa Paris Match- ja Cosmopolitan-lehdissÀ.

Pancolin esikoisromaani Moi d’abord ilmestyi vuonna 1979, ja sen jĂ€lkeen hĂ€neltĂ€ on julkaistu 18 teosta. Vahvoista ja persoonallisista naishahmoistaan tunnettu Pancol on yksi Ranskan myydyimmistĂ€ kirjailijoista, ja Suomessa hĂ€nen teoksiaan on myyty yli 100 000 kappaletta. Maaliskuussa 2021 ilmestynyt Parittelurituaaleja on Pancolin yhdeksĂ€s suomennettu romaani.


Narrator: Mervi Takatalo
Duration: