(100)

Pieni kirjapuoti Pariisissa

audiobook & e-book


Kaunokirjallinen lÀÀkekaappi

Nina Georgen Pieni kirjapuoti Pariisissa on viisas ja hurmaava tarina rakkaudesta ja kirjallisuuden parantavasta voimasta.

Pariisilainen kirjakauppias Jean Perdu löytÀÀ jokaiselle asiakkaalleen juuri tĂ€mĂ€n mielialaan sopivan kirjan. HĂ€nen ”kaunokirjallisuusapteekistaan”, pienestĂ€ SeinessĂ€ kelluvasta kirjakauppalaivasta, saa kirjoja kaikkiin vaivoihin. Perdun oma sydĂ€n on sĂ€rkynyt kauan sitten, ja entisen tyttöystĂ€vĂ€n Manonin lĂ€hettĂ€mĂ€ kirje on edelleen avaamatta.

ErÀÀnĂ€ kesĂ€nĂ€ Perdu vihdoin lukee kirjeen, ja se muuttaa kaiken. Perdu irrottaa laivansa kotilaiturista ja lĂ€htee proomullaan unohtumattomalle jokiseikkailulle kohti menneisyyttĂ€ ja Provencen sydĂ€ntĂ€ – ja kohti elĂ€mÀÀ.

Kirjan lopussa on Jean Perdun kaunokirjallinen ensiapupakkaus, johon kuuluu rohtoja erilaisiin tunne-elÀmÀn katastrofeihin.

Nina George (s. 1973) on saksalainen journalisti ja kirjailija. HÀn on julkaissut kolmisenkymmentÀ kirjaa sekÀ lukuisia novelleja ja kolumneja. George työskentelee kirjailijoiden tekijÀnoikeuksien puolesta mm. kansainvÀlisen kirjailijajÀrjestö PENin piirissÀ sekÀ toimii kouluttajana ja puhujana. HÀn asuu kirjailijapuolisonsa kanssa BerliinissÀ ja Bretagnessa.

Vuonna 2011 George sai saksalaisen Delia-palkinnon, joka myönnetÀÀn vuoden parhaalle rakkausromaanille. HÀnen tuotannostaan on suomennettu kolme romaania: Pieni kirjapuoti Pariisissa (2016), Pieni bistro Bretagnessa (2018) ja Uniin eksyneet (2019).


Narrator: Erja Manto
Duration: