(0)

Pigafetta

E-book


Som upptÀcktsresande seglade Pigafetta pÄ 1500-talet med Magellan jorden runt. HÀr Äterkommer han som vÄlnad och en av de mÄnga berÀttarrösterna i Felicitas Hoppes roman som bÀr hans namn.

Även nu företas en jordenruntresa som bokens kvinnliga berĂ€ttare gör tillsammans med en samling sĂ€rliga besĂ€ttningsmĂ€n och resenĂ€rer. En resa dĂ€r ingenting hĂ€nder samtidigt som allting intrĂ€ffar: Ă„t vilket hĂ„ll ligger land, nĂ€r börjar operan, hur byggs rĂ€ddningsarken och undviks piraterna, vad hĂ€nde med kortspelaren Las Vegas och vad rymmer egentligen de mĂ„nga containrarna utöver fripassagerare?

Felicitas Hoppe Àr född 1960 i Hameln och bosatt i Berlin. Hoppe debuterade 1996 med novellsamlingen Picknick der Friesure för vilken hon tilldelades sÄvÀl Ernst Willner-priset som Aspektepriset. Pigafetta utkom 1999 och var hennes första roman. Ett författarskap med vÀrlden som spelplats dÀr inspiration hÀmtas frÄn historiska personer, resor och sagor vilka med sprÄklig frenesi och fantasi förs samman i en blandning av berÀttelse, biografi, essÀ, sÀgen och historiska dokument.

Hon har kommit att bli ett av de mest egensinniga och intressanta tyska författarskapen i sin generation. Hoppe sitter sedan 2007 i Tyska Akademin och belönades 2012 med Georg BĂŒchnerpriset.