(0)

Politiets Sprogforbunds tidlige historie, stiftelse og virke (1943-1968)

E-book


”Siden slutningen af 1800-tallet har der blandt danske politifolk vĂŠret rige traditioner for foreningsdannelser. Det vĂŠre sig bĂ„de sammenslutninger med formĂ„let at afhjĂŠlpe politifolks sociale grundlag sĂ„som sygekasse, begravelses- og understĂžttelsesforening samt foreninger af mere social og munter karakter, f.eks. sangkor, idrĂŠtsforening og politiorkestre.”

Politiets Sprogforbund var blot én blandt mange foreninger i det danske politivÊsen. Her underviste frivillige politifolk andre politibetjente i bÄde dansk og fremmedsprog og var pÄ den mÄde med til at gÞre det danske politivÊsen endnu stÊrkere og mere kompetent. Historiker Anders Brandt Lundager fortÊller om foreningens historie og om grundlÊggeren, Anton Hermann Jensens store vision. Artiklen udkom fÞrste gang i 2018.

Anders Brandt Lundager er cand.mag. i historie og dansk og arbejder som fuldmÊgtig ved Politimuseet. Han har tidligere arbejdet som underviser og kulturformidler pÄ Medicinsk Museion og vÊret journalist pÄ Radioprogrammet Einfach. Anders Brandt Lundager har endvidere skrevet artikler om dansk politihistorie.