(0)

Projektsamfundet

audiobook


Alle mennesker har projekter – og det har de altid haft. Det sĂŠrlige ved vores tid er, at det projektĂŠre er trĂŠngt ind i samfundets grundlĂŠggende mĂ„der at styre pĂ„ og prĂŠger alle livets omrĂ„der. Denne bog er en samtidsdiagnose, der beskriver, hvordan vi organiserer vores liv, vores aktiviteter og vores relationer i projektsamfundet.

Gennem studier i epidemibekÊmpelse, dans, virksomhedsledelse, arkitektur, sport, pÊdagogik, singleliv, socialforvaltning, krigsfÞrelse og fodbold viser filosoffen Anders Fogh Jensen, at den projektÊre livsfÞrelse ikke bare er et kaos, men en sÊrlig mÄde at omgÄs rum, tid, handlinger og relationer pÄ. Det er en mÄde, der bygger pÄ og samtidig overskrider Êldre samfundsformer, sÊrligt hvad den franske filosof Michel Foucault beskrev som disciplinsamfundet.

Vores liv er préget af ad hoc-lþsninger, udséttelser, aflysninger, midlertidighed, uvidenhed, utryghed, uophþrlig begejstring og fravér af klare forventninger. Det kan for den enkelte virke ustabilt, tilféldigt og ulogisk – men bogen viser, at projektsamfundet har sin egen logik.


Narrator: Anders Fogh Jensen
Duration: