(137)

Pudotus

audiobook


Ari Aalto -rikosromaanisarja alkaa

Matti Laineen Pudotus on Ari Aallosta kertovan dekkarisarjan ensimmÀinen osa. PÀÀkaupunkiseudun alamaailmaan sukeltava tarina nappaa kiinni rintapielistÀ eikÀ pÀÀstÀ lukijaansa helpolla.

Ari Aalto on helsinkilÀinen sarjakuvapiirtÀjÀ, jonka menneisyyttÀ vÀrittÀvÀt ajat virkavaltaa pakoilevana graffititaiteilijana. Samoissa piireissÀ aikoinaan pyörinyt, sittemmin urallaan EU-ministeriksi kohonnut Samuel Helander saapuu yllÀttÀen Aallon luokse muistelemaan menneitÀ ja nostamaan maljaa. Muutamaa pÀivÀÀ myöhemmin Helander löydetÀÀn hukkuneena Turun ulkosaariston vesiltÀ.

Aallon toimittajatuttu Eero RÀsÀnen ei usko hukkumisen olleen tapaturmainen ja kieltÀÀ Aaltoa puhumasta tapauksesta poliisille. Miehet ryhtyvÀt tutkimaan Helanderin menneisyyttÀ, ja kuolleen EU-poliitikon elÀmÀ alkaa hiljalleen paljastua tarkoin varjelluksi kulissiksi. Aalto ja RÀsÀnen joutuvat löytÀmiensÀ tietojen takia vaaralliseen kujanjuoksuun, jossa heidÀn kintereillÀÀn ovat sekÀ poliisit ettÀ rikolliset.

Matti Laine (s. 1976) on helsinkilÀinen kirjailija, kÀsikirjoittaja ja nÀyttelijÀ. KÀsikirjoittajana hÀnet tunnetaan mm. Kultainen Venla -palkitusta Paratiisi-tv-sarjasta. Vuosien varrella Laine on myös nÀytellyt useissa tv-sarjoissa, elokuvissa ja teatteriproduktioissa.

Kuolemanloukku on kuudes osa Elias Vitikasta kertovassa monikerroksisessa ja nopeakÀÀnteisessÀ rikosromaanisarjassa. Edelliset osat ovat Pahojen miesten seura, Merkitty mies, Pahuuden hinta, Tappajan vaisto ja Pelon liekit.


Narrator: Jukka Peltola
Duration: