(0)

Ragnarok: Gudernes undergang

audiobook & e-book


England under Anden Verdenskrig. Tyskerne bomber storbyerne. En ung pige og hendes mor er sÞgt i sikkerhed pÄ landet. En dag fÄr hun forÊret en bog om de nordiske myter. Hun lÊser om den gamle germanske verden med dens hemmeligheder og undere og undrer sig over at germanere er det samme som tyskere: Hvem var de gamle tyskere og hvordan var de anderledes end dem deroppe pÄ nattehimlen som nu fra deres bombefly spreder dÞd og ÞdelÊggelse?

IsÊr er hun optaget af historien om Ragnarok. Den store fortÊlling om afslutningen om verdens undergang og gudernes eget endeligt bliver hendes yndlingshistorie. Hvorfor bliver guderne selv tilintetgjort? Fordi de er sÄ menneskelige? De er indskrÊnkede og dumme de er grÄdige de nyder at slÄs. De ved at Ragnarok er pÄ vej men er ude af stand til at forestille sig hvordan de skal undgÄ katastrofen.

Under alle omstÊndigheder: Odin Frej og Tor dÞr. Solen og mÄnen bliver slugt af Fenrisulven. MidgÄrdsormen forgifter jorden. Alt bliver brÊndt i blodrÞde flammer og druknet i kulsort mÞrke. Men pigen det tynde barn som hun kaldes skaber sin egen myte i sit hoved: Jorden vil blive ved med at forny sig katastrofen efterfÞlges af genopstandelsen. Hun tror pÄ levende vÊsners evige genkomst. Ligesom hun tror pÄ vejret.

A.S. Byatt f. 1936 er britisk forfatter til en lang rĂŠkke noveller og romaner. Tolv af hendes bĂžger findes i dansk oversĂŠttelse. Senest udkom BĂžrnenes bog (2010).


Narrator: Anne KjĂŠr
Duration: