(1)

Restips för utomjordingar : din guide till planeten jorden

E-book


Syre, kÀrlek, nagellack, tomtar och köttbullar Àr nÄgra av anledningarna till att utomjordingarna bör besöka Jorden. En oumbÀrlig reseguide för sÄvÀl utomjordingar som jordbor, utgiven i samarbete med BerÀttarministeriet.

Hur fĂ„r man kontakt med invĂ„narna pĂ„ Jorden? Vad ska man tĂ€nka pĂ„ innan man reser till planeten Jorden? Vad finns det för gott att Ă€ta? Vad bör man passa pĂ„ att se? FrĂ„gorna Ă€r mĂ„nga nĂ€r man som utomjording ska besöka Jorden för första gĂ„ngen, men i den hĂ€r reseguiden fĂ„r man svar pĂ„ de viktigaste frĂ„gorna.Till att börja med kan det vara bra att veta hur invĂ„narna pĂ„ Jorden ser ut? Att ”vi har fingrar och beige kropp, och att vissa har sjal pĂ„ huvudet”. I mötet med en jordbo ska man inte vifta med sina tentakler, men det Ă€r viktigt att vara snĂ€ll och hĂ€lsa trevligt. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att man Ă€r ”glad, positiv och har snygga naglar!” Och man ska inte tĂ€nka pĂ„ att man lĂ€ngtar hem: ”TĂ€nk pĂ„ vad som helst förutom det.”Boken Ă€r illustrerad av volontĂ€rillustratörer pĂ„ BerĂ€ttarministeriet.

Restips för utomjordingar – din guide till Jorden Ă€r skriven av barn och unga som besökt BerĂ€ttarministeriets skrivarverkstĂ€der i Husby och SödertĂ€lje. BerĂ€ttarministeriet utgörs idag av flera hundra volontĂ€rer som inspirerar barn och unga att skriva berĂ€ttelser. Genom att driva skrivarverkstĂ€der vill BerĂ€ttarministeriet pĂ„ ett konkret sĂ€tt lyfta fram berĂ€ttelser som kanske inte skulle hörts annars. Den första skrivarverkstaden öppnades i SödertĂ€lje i november 2011. BerĂ€ttarministeriet Ă€r inspirerade av 826 National som grundades av författaren Dave Eggers 2002. Dessa berĂ€ttarrum finns nu pĂ„ Ă„tta olika platser i USA samt i London och Dublin.Stiftelsen Culture without Borders Ă€r initiativtagare till skrivarverkstĂ€derna.