(6)

Rex och Lisa och den hemliga koden

E-book


Rex matte Lisa fÄr ett brev. Men hon kan inte lÀsa vad det stÄr, för det Àr skrivet pÄ ett hemligt sprÄk. Och vem kommer brevet ifrÄn? Rex vet förstÄs ganska snart vem som skrivit brevet, och försöker förgÀves berÀtta det för Lisa. NÀr Lisas kompis Simon fÄr ett likadant brev, mÄste de lösa fallet med den hemliga koden.

Ännu en charmig bok om hunden Rex och hans mĂ€nniska Lisa. Det Ă€r Rex som Ă€r berĂ€ttare i boken och han försöker som vanligt hjĂ€lpa Lisa att lösa problemet. TĂ€nk om Lisa bara kunde lyssna pĂ„ honom! Med varma och humoristiska bilder som förstĂ€rker handlingen, fĂ„r vi följa Rex och Lisa nĂ€r de löser mysterier i vardagen. Rex Ă€lskar sin matte Lisa och hon Ă€lskar sin lurviga, matglada och – nĂ„got lata – hund. Tillsammans Ă€r de ett oslagbart team.

År 2018 fick Rex och Lisa ett hedersomnĂ€mnande till det prestigefyllda priset Theodor Seuss Geisel Award för bĂ€sta amerikanska bok för nybörjarlĂ€sare.

Detta Àr tredje boken om Rex och Lisa. De tvÄ andra Àr Rex och Lisa och de stulna kexen, och Rex och Lisa och den försvunna tanden. Böckerna kan lÀsas helt fristÄende, och passar frÄn 7 Är.

Om Rex och Lisa och den försvunna tanden skriver BibliotekstjĂ€nst: ”HĂ€ndelserna ses ur Rex perspektiv pĂ„ ett roligt och fyndigt sĂ€tt. BerĂ€ttelsen Ă€r indelad i fem korta kapitel dĂ€r spĂ€nningen byggs upp och lĂ€saren undrar bĂ„de hur tanden har kunnat försvinna och pĂ„ vilket sĂ€tt den ska hittas.”

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.