(0)

Rex och Lisa och guldringen

audiobook & e-book


Rex och Lisa Ă€r leker i snön med Åsa och Simon. Åsa har en fin guldring, som varit hennes mormors. Men plötsligt Ă€r ringen borta. Har nĂ„gon tagit den? Eller har hon tappat den? Alla letar bĂ„de ute och inne. Rex tror att han vet vem som har tagit ringen. Nu mĂ„ste han fĂ„ Lisa att förstĂ„ nĂ€r han berĂ€ttar det!

Ännu en charmig, rolig bok om hunden Rex och hans mĂ€nniska Lisa. Det Ă€r som vanligt Rex som Ă€r berĂ€ttare, och han gör allt för att fĂ„ Lisa att lyssna pĂ„ honom. Det Ă€r ju han som kan berĂ€tta var den försvunna ringen Ă€r!

Med varma och humoristiska bilder som förstĂ€rker handlingen, fĂ„r vi följa Rex och Lisa nĂ€r de löser mysterier i vardagen. Rex Ă€lskar sin matte Lisa och hon Ă€lskar sin lurviga, matglada och – nĂ„got lata – hund. Tillsammans Ă€r de ett oslagbart team.

Detta Àr sjÀtte boken om Rex och Lisa, som löser fall. I tidigare böcker har det gÀllt stulna kex, en försvunnen tand, brev skrivna pÄ kod, en hund som gÄtt vilse och en bok som försvunnit. Böckerna kan lÀsas helt fristÄende.

Författaren Dori Hillestad Butler Àlskar bibliotek och har lÄnekort till sex olika! Hon har tvÄ vuxna barn och bor med sin man och hund i Seattle.

Illustratören Nancy Meyers arbetar ibland i skolan, med att trÀna elever pÄ att lÀsa. Hon Àlskar hundar och böcker över allt annat.

Sagt om Rex och Lisa och den hemliga koden:

SpÀnningen ligger i bÄde hundens smarta slutsatser och om barnen ska lyckas lÀsa breven. Nancy Meyers illustrationer i mjuka, lÀtta fÀrger berikar berÀttelsen med bÄde upplysande och dekorativa detaljer. Det finns flera mindre bilder pÄ varje sida och de Àr placerade sÄ att de förtydligar texten. Helene Ehriander, BTJ-hÀfte nr 5/2021

Sagt om Rex och Lisa och den försvunna tanden:

HÀndelserna ses ur Rex perspektiv pÄ ett roligt och fyndigt sÀtt. BerÀttelsen Àr indelad i fem korta kapitel dÀr spÀnningen byggs upp och lÀsaren undrar bÄde hur tanden har kunnat försvinna och pÄ vilket sÀtt den ska hittas. Helene Ehriander, BTJ-hÀfte nr 19/2020

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.