(3)

Saaren orvon seikkailut

E-book


Autiota saarta asuttaa kummallinen pariskunta – mies nimeltĂ€ Jackson ja Frank-niminen poika, joka ei tiedĂ€ taustastaan mitÀÀn. Jacksonin sokeutuessa Frank kiristÀÀ tĂ€ltĂ€ tietoja historiastaan. Joukko ihmisiĂ€, Frankin vanhemmat mukaan lukien, haaksirikkoutuivat saarelle ja kuolivat sitten yksi kerrallaan pois, niin ettĂ€ jĂ€ljelle ovat jÀÀneet vain he kaksi.

Jacksoninkin kuoltua Frank jÀÀ saarelle yksin. ErÀÀnÀ pÀivÀnÀ saaren edustalle ilmestyy vene, jossa on ihmisiÀ. Frankille luvataan pÀÀsy pois saarelta, mutta muutaman pÀivÀn pÀÀstÀ seurue onkin hÀipynyt Frankin ruoat mukanaan. JÀlkeen on jÀtetty vain yksi nainen, rouva Reichardt, josta tulee Frankille Àitihahmo. Mutta pÀÀsevÀtkö Frank ja rouva Reichardt koskaan pelastautumaan saarelta?

Romaanin pohjalta on tehty vuonna 1959 elokuva nimeltÀ "The Little Savage".

Frederick Marryat (1792‒1848) oli kirjailija ja Britannian kuninkaallisen laivaston virkamies, jota voidaan pitÀÀ yhtenĂ€ meritarinoiden edellĂ€kĂ€vijöistĂ€. Romaanien lisĂ€ksi hĂ€n kirjoitti myös lyhyempiĂ€ meritarinoita kuten novelleja, nĂ€ytelmiĂ€, esseitĂ€ ja matkajournalismia.

Marryat myös kehitti laajasti kÀytössÀ olevan merenkulun liputusjÀrjestelmÀn, joka on nimetty hÀnen mukaansa Marryatin koodiksi.