(0)

Salamander

audiobook & e-book


Den amerikanske teaterinstruktÞr Roy Roscoe er en Êgte ildsjÊl pÄ godt og ondt. Han lever et passioneret og hektisk liv, hvor han gang pÄ gang brÊnder sig selv ihjel for at genopstÄ som en Fugl FÞnix af asken, og pÄ dÊmonisk vis suger han kraften ud af sine skuespillere for at kunne skabe sin kunst. Men sÄ fascinerende og tiltrÊkkende som denne ildsjÊl er, sÄ er han ogsÄ dÞdsensfarlig for dem, der ikke formÄr at modstÄ ham. Den danske forfatter Lisa Bander drages af ham bÄde intellektuelt, kunstnerisk og erotisk, og mÞdet med ham fÄr uoprettelig konsekvenser for hendes liv.

"Salamander" foregĂ„r i de kulturelle miljĂžer i Italien, London, New York, KĂžbenhavn og Wien og strĂŠkker sig fra 1965 til 1977. Der er sĂ„ledes ikke blot tale om en lidenskabelig kĂŠrlighedsroman, men ogsĂ„ en skildring af de enorme kulturelle omvĂŠltninger, Europa undergik i 1960’erne og 1970’erne.

Elsa Gress (1919-1988) debuterede dobbelt med essaybindet "Strejftog" (1945) og romanen "Mellemspil" (1947) om efterkrigsÄrenes rodlÞse eksistenser. Ud over de ofte selvbiografiske romaner skrev hun noveller, hÞrespil, journalistik og oversÊttelser, og et studieophold i 1952 i USA gjorde hende desuden til formidler af amerikansk kultur. Med sin intellektuelle nysgerrighed og sin livsform som "polymedium" blev Elsa Gress inkarnationen af den frie kunstner og kritiker, pÄ én gang hudlÞs, hÄrdtslÄende og generÞs.


Narrator: Gertie Jung
Duration: