(0)

Six sigma

E-book


Six Sigma-metoden forbedrer virksomhedens prĂŚstation og de eksisterende systemer og arbejdsgange.

Ideelt set er mület for en virksomhed, som bruger Six Sigma, at have en fejlrate, der højst er pü 3,4 fejl pr. en million muligheder, hvilket svarer til en standardafvigelse pü 6 Sigma. Six Sigma-metoden er süledes en forbedringsmetode, der mindsker variation, men er samtidig en ledelsesfilosofi, der hjÌlper virksomheden med at skabe vedvarende forandringer og et øget kundefokus. Metoden sikrer, at det daglige arbejde er tilpasset virksomhedens strategi og efterspørgslen pü markedet, og den giver et solidt fundament for at drive virksomheden ansvarligt. Six Sigma er süledes en metode, som er forankret i topledelsen og ikke i kvalitetsafdelingen.

Six Sigma kÌdes ofte sammen med Lean, og metoderne komplementerer hinanden fortrinligt. Hvor Lean arbejder med forholdsvis let tilgÌngelige vÌrktøjer i en større proces, er Six Sigma med til at forfine en ganske specifik del af processen. Typisk, hvor der er problemer, som ikke har en umiddelbar løsning.

Traditionelt set er Six Sigma blevet opfattet som en metode, der isÌr rettede sig mod produktionsvirksomheder. Det var ogsü her, metoden oprindeligt blev udviklet, men der er sket meget siden, og sÌrligt har amerikanske organisationer taget metoden til sig. Alle virksomheder og organisationer kan have stor gavn og glÌde af Six Sigma - uanset om det er gennem brug af den vÌrktøjskasse, der beskrives i bogen, eller om lÌsningen er til inspiration.