(1)

Sommarnattligt skeende

E-book


Tankar vindlade fram genom hennes huvud nÀr hon som barn sprang ensam runt i skogen. DÀr fanns en annan verklighet och i den spenderade hon de flesta av sina eftermiddagar. Skogen var befolkad av vÀsen och dessa vaknade till liv varje gÄng hon knackade pÄ stenen.

I novellen ”Sommarnattligt skeende” fĂ„r en flicka kontakt med mystiska och urĂ„ldriga krafter som lyder hennes önskningar, trots att önskningarna kan innebĂ€ra dödlig utgĂ„ng.

Jenny Jejlid Ă€r utbildad journalist och socionom. År 2007 debuterade hon med den sjĂ€lvbiografiska En sked för morbror Fred pĂ„ Ord och Tanke Förlag. Boken handlar om hur det kan vara att vĂ€xa upp med ett syskon med funktionshinder. År 2013 kom novellsamlingen Autostereogram, utgiven pĂ„ Hoi Förlag. Boken bestĂ„r av en rad berĂ€ttelser för den stressade nutidsmĂ€nniskan som i vĂ€ntan mellan tvĂ„ hĂ„llplatser vill dras in i en vĂ€rld dĂ€r verkligheten plötsligt vĂ€nds ut och in. Under 2016 utkom kortromanen Undkommarna i e-boksformat pĂ„ Hoi Förlag. Boken handlar om fyra vĂ€nner, om hur framgĂ„ng ocksĂ„ kan vara synonymt med undergĂ„ng och om att det enda sĂ€ttet att undkomma nĂ„got Ă€r att leva sig igenom det. Jenny har Ă€ven skrivit dramatik, bland annat pjĂ€sen Intervjun, som sattes upp 2017.