(0)

Stålfågeln

E-book


Anders har blivit felmedicinerad i tio år av psykiatrin, han bor hos vänner och sporadiskt hos kvinnor han fått kontakt med. Ibland tar han en billig flygstol till utlandet eftersom det är omöjligt att skaffa bostad i Sverige. Vi träffar honom när han bor tillfälligt i en lägenhet i flera våningar där han fått ett rum som är fyllt av dataservrar. Han har hittat dit genom en kontakt på internet i ett slutet forum tekniknördar. Hans nya vänner hjälper honom men vill också ha saker av honom.

Han lever i högt tempo och träffar nya människor för att distrahera sig från döden. Inget annat. Han är i ett hudlöst tillstånd som han avskyr, men det är förmodligen det som ändå hjälper honom att komma nära åtminstone en del av dem han möter.

Den han får bäst kontakt med kommer kanske för nära. Baksidan av deras relation är att båda är suicidala och de triggar varandra in i en dödsspiral.

Anders har svårt att hålla isär den inre och yttre världen och han förstår knappt vad de andra han bor tillsammans med egentligen gör. Bedriver de handel med droger över Darknet? Anders dras allt mer in i deras verksamhet och hans tidigare moraliska gränser suddas ut.