(6)

Stoleleg

audiobook & e-book


PĂ„ en fĂŠngselsĂž uden mad begynder fangerne at ĂŠde hinanden. Uhyggelige eksperimenter i forskningens navn kommer frem i lyset. Rundt omkring i Europa sker pludselige og opsigtsvĂŠkkende dĂždsfald, og Opcop-gruppen med Paul Hjelm i spidsen leder efter sammenhĂŠngen. Samtidig har nogen blikket rettet direkte ind i Opcop-gruppens kerne.

I lÞbet af nogle fÄ dage indtrÊffer tre bemÊrkelsesvÊrdige dÞdsfald: En plastikkirurg med terroristkoblinger bliver fundet hÊngt i sit hjem i Belgien, en albansk vÄbenhandler bliver skudt pÄ en bar i Stockholm, og liget af en tjekkisk EU-parlamentariker bliver fundet pÄ en afsides beliggende fÊngselsÞ ud for Toscana.

 

Da sagerne ser ud til at strĂŠkke sig over landegrĂŠnserne, havner de hos Opcop, Europols operative enhed. Paul Hjelm, Arto Söderstedt, Jutta Beyer og de andre i Opcop-gruppen begynder jagten pĂ„ en – eller flere – mordere. Sagen viser sig at have mere omfattende forgreninger end nogen kunne have forestillet sig.

STOLELEG er anden bog i serien om Opcop, der er en fritstÄende fortsÊttelse af Arne Dahls fremragende serie om A-gruppen. Serien indledtes med HVISKELEG, der er blevet kÄret som Bedste Svenske Kriminalroman.

"Arne Dahl skriver som vanligt en begavet og effektiv spĂŠndingshistorie med udprĂŠget og veloplagt sans for sprogets mangfoldige, og ikke mindst ironiske, virkemidler.

Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten ★★★★★

Han er gyselig god. Derudover er hans eminente sprog og frĂŠkt poetiske refleksioner markant bedre end mange andre krimiforfatteres og adskiller ham fra flertallet.

Merete Reinholdt, Berlingske ★★★★★

Som altid leverer Dahl begavet krimi med bÄde fremragende plot, dirrende spÊnding, et fabelagtigt persongalleri, intense detaljer og storladen eftertanke.[...] Ganske enkelt noget af det allerbedste pÄ det skandinaviske krimimarked.

Marie Louise Toksvig, Ekstra Bladet ★★★★★

Tempoet er hÞjt, og spÊndingsdelen fejler heller ikke noget, som jagten gÄr ind pÄ den mystiske morder - eller er der flere?

Bent Stenbakken, Nordjyske ★★★★

Det kan nĂŠsten ikke blive bedre.

Romanen er topunderholdning samtidig med, at den kan lĂŠses som et debatindlĂŠg om bl. a. genmanipulation, opgĂžr mod tidligere og nuvĂŠrende kommunister og stalinister, selvtĂŠgt og big brother-samfund.

Henning Frandsen, Fyens Stiftstidende ★★★★★

""En flot, foruroligende og fra fĂžrste side fĂŠngende opsĂŠtning""

Merete Reinholdt, BT ★★★★★

Intelligent og stÊrkt fÊngslende litterÊr krimi fra Arne Dahl sÊtter skarpt og nuanceret fokus pÄ (med)menneskelighedens trange kÄr. Og sÄ serverer han det forklÊdt som en hÊsblÊsende spÊndingshistorie med et stramt og velkomponeret plot med plads til blodig alvor og skarp ironi.Stoleleg er en fortrÊffelig spÊndnings/krimiroman, der overgÄr det fÞrste bind i serien og, den kan varmt anbefales.

Til hjerne sÄvel som krimihjerte(r)

Jens Henrik Holm, Kultur-cafeen.dk

5 hjerter er ikke nok. `StolelegŽ er en bog man ikke mÄ snyde sig selv for, hvis man er rigtig krimifan.

Niels Sþndergaard, krimifan.dk ★★★★★

Stoleleg rummer, som Arne Dahls andre krimier, en lun og underspillet humor, sÄ man nÊrmere klukker end skraldgriner.

Betinna Schnegelsberg, Litteratursiden

Stoleleg er ekstremt veltilrettelagt. GennemfÞrt kompliceret, men med yndige smÄ hjÊlpere drysset ud over det hele, sÄ lÊseren ikke hÊgtes helt af. Venligt![...] det fÞles, som om romanen lÊser sig selv.

Kim Toft Hansen, Kulturkapellet


Narrator: Esben Hansen
Duration: