(0)

Stolthed og fordom

audiobook & e-book


Nyoversat og med nyt efterord af Natasha Brown.

Hertfordshire, England, i starten af 1800-tallet. Her bor mr. og mrs. Bennet med deres fem ugifte dĂžtre – Jane, Elizabeth, Mary, Kitty og Lydia. Mrs. Bennets eneste formĂ„l i livet er at fĂ„ dĂžtrene godt gift, sĂ„ de kan arve faderens herregĂ„rd. SĂ„ da den rige ungkarl mr. Bingley, hans to sĂžstre og hans ven mr. Darcy lejer sig ind i nabolaget, bliver hun ovenud lykkelig. Jagten gĂ„r ind pĂ„ Bingley, der hurtigt fĂ„r et godt Ăžje til Jane, mens Darcy giver indtryk af at vĂŠre snobbet og arrogant og fĂžle sig hĂžjt hĂŠvet over familien Bennet.

Den stÊrke og egenrÄdige Elizabeth og mr. Darcy fÞler fÞrst stor foragt for hinanden, forblÊndet af fordomme, misforstÄelser og et dÄrligt fÞrstehÄndsindtryk. Men som historien udfolder sig, begynder deres fÞlelser at Êndre sig, og de mÄ begge overvinde deres egen stolthed for at se ind bag den andens facade.

Stolthed og fordom er en tidlĂžs klassiker om kĂŠrlighed, kĂžnsroller og klassesnobberi. Den udgives her i LĂŠrke Pades nyoversĂŠttelse og med nyt efterord af den britiske forfatter Natasha Brown. Natasha Brown er en af de mest markante unge stemmer fra England i disse Ă„r, hun slog igennem med den anmelderroste debut Samling (2022), som blev shortlisted til flere litterĂŠre priser, bl.a. Goldsmiths Prize og Orwell Prize for Fiction, og er nĂŠste Ă„r aktuel med romanen Det universelle. Hun har skrevet efterordet direkte til denne danske udgave af Stolthed og fordom.


Narrator: Tammi Øst

Duration: