(35)

Suurteoksia

audiobook & e-book


Aikamme suurimmat klassikot. Kirjallisuushistorian merkkiteokset. MitÀ ne ovat?

MillÀ perusteella ne ovat tulleet valituiksi? Onko kaanon muuttumaton, kiveen hakattu? Onko meidÀn hyvÀksyttÀvÀ, ettÀ joku on valinnut puolestamme ne teokset, jotka meidÀn tulisi lukea, ettÀ voisimme kutsua itseÀmme sivistyneiksi?

TÀssÀ antologiassa 20 suomalaista kirjailijaa esittelee merkkiteoksensa, romaanin tai runokokoelman, joka on muuttanut heitÀ jollain tapaa ihmisinÀ ja kirjailijoina. Suurteoksia on kirjailijoidensa ja heidÀn valitsemiensa teosten summa. Se ei ole kirja naiskirjallisuudesta eikÀ kirjailijanaisista, se on kirja kirjallisuudesta, kielestÀ, kohtauksista, tunnelmista, sÀvyistÀ, henkilöhahmoista, vartaloista, työstÀ, rakkaudesta, muistoista, syntymÀstÀ ja kuolemasta.

Mukana antologiassa ovat Nura Farah, Koko Hubara, Katriina Huttunen, Helmi Kekkonen, Malin KivelÀ, Anna Kortelainen, Essi Kummu, Sirpa KÀhkönen, Merete Mazzarella, Meiju Niskala, Aura Nurmi, Ranya Paasonen, Riikka Pelo, Pirkko Saisio, Milja Sarkola, Helena Sinervo, Astrid Swan, Tiina Katriina Tikkanen, Saara Turunen ja Aino VÀhÀpesola

Saara Turunen (s. 1981) on kirjailija ja teatterintekijÀ. HÀnen työlleen on ominaista sukupuolen, normien ja taiteen teemojen tarkastelu. Turunen on tullut tunnetuksi paitsi romaaneistaan Rakkaudenhirviö ja Sivuhenkilö, myös työstÀÀn teatterin parissa. Turusen nÀytelmiÀ on kÀÀnnetty lukuisille eri kielille ja esitetty ympÀri maailmaa. Turunen on palkittu muun muassa Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla 2015 ja Suomi-palkinnolla 2016.


Narrator: Vilma Melasniemi
Duration: