(63)

Tahto: Aino-Kaisa Saarisen kahdet kasvot

audiobook


Aino-Kaisa Saarinen on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistÀ suomalaishiihtÀjistÀ. Moninkertainen maailmanmestari ja olympiamitalisti on kiertÀnyt maailmancupia yli 15 vuotta, ja menestyksekÀs ura jatkuu. MitÀ kaikkea tÀmÀ on vaatinut ja vaatii yhÀ?

Palkitun urheilutoimittajan Pekka Holopaisen kirjoittamassa muistelmateoksessa Saarinen kertoo uransa menestyksistÀ ja karvaista pettymyksistÀ - joista kaikki eivÀt ole tapahtuneet ladulla. Millaista on huippu-urheilijan elÀmÀ, jossa on pakko jakaa itsensÀ kahdeksi: urheilija ja siviiliminÀksi?

Saarinen avaa tÀrkeiden taustajoukkojensa merkitystÀ, ja kertoo myös siitÀ millaista on, kun tukea ei saa vaikka sitÀ tarvitsisi. Teoksessa valotetaan niin ikÀÀn tÀhÀn asti kulissien taakse jÀÀneitÀ ikÀviÀkin tapauksia ja ilmiöitÀ Suomen hiihtomaajoukkueessa. Muistelmissaan Saarinen luo harvinaisen rehellisen katseen huippuurheiluun. Ja tulevaan: mitÀ kaikkea vaatii, ettÀ jaksaa vaikkapa lapsen saamisen jÀlkeen rakentaa huippukuntonsa uudestaan, tÀhdÀtÀ seuraaviin ja sitÀ seuraaviin kisoihin? Ainakin tahtoa.


Narrator: Liisa Pöntinen
Duration: