(0)

TEMA: Eksklusion (Hemmelighedernes Kammer #8)

audiobook


Harry har fundet sin plads pĂĽ Hogwarts og Gryffindorkollegiet, hvor han isĂŚr trives i selskab med Ron og Hermione.

Men efterhünden bliver det mere og mere tydeligt for Harry, at der ogsü er personer, der stür uden for de fÌllesskaber, som de brÌndende ønsker at vÌre en del af: Gryffindors husspøgelse, NÌsten Hovedløse Nick, føler sig ekskluderet af de hovedløse jÌgere, fordi han bliver nÌgtet adgang til deres klub, og pedellen Filch er ekskluderet fra og af det magiske samfund, han ellers befinder sig midt i.

Vi har valgt at lÌse kapitlet under temaet 'eksklusion', og i dagens episode diskuterer vi isÌr den følelse af utilstrÌkkelighed, der prÌger büde Nick og Filch, men vi runder ogsü de andre eksempler pü eksklusion, vi ser i kapitlet.

Vi kommer bl.a. omkring følgende spørgsmül:

- Hvorfor har NÌsten Hovedløse Nick inviteret de hovedløse jÌgere med til sin dødsdagsfest?

- Hvorfor benytter den influenzaramte Filch sig ikke af Madam Pomfreys kvik-op-eliksir?

- Hvilken betydning ligger der gemt i Fred og George Weasleys tilsyneladende uskyldige leg med en ildsalamander?

Lyt med, nür vi kaster lys over (sürede) følelser hos büde mennesker og spøgelser!

Alohomora

Var du ogsü vild med Harry Potter-bøgerne, og er du klar pü endnu mere magi?

I ”Alohomora” læser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbøger og låser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trüdt ind pü Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÌrlÌst og nørdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

Følg med pü Facebook: Alohomora

Følg med pü Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŚre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÌt og arbejder som lÌsevejleder og gymnasielÌrer. Hun underviser i dansk og idrÌt. Hun bor i Odense, og hendes primÌre Hogwartskollegie er Gryffindor.