(1)

Trollet som hittade hem

audiobook


Det Ă€r vĂ„r och trollet MĂ„ns mĂ„ste lĂ€mna trollgrytet under den stora stenen i SmĂ„land för att ge sig ut pĂ„ en vindlande odyssĂ© genom Sveriges skogar. Det Ă€r dags för ynglingen att söka sig ett eget hem. MĂ„ns lĂ€ngtar efter friheten, men Ă€ngslas ocksĂ„ över sin resa och sitt liv som ensamt troll i vĂ€rlden. Han tvivlar pĂ„ sin förmĂ„ga under skogsvandringarna dĂ„ han mĂ„ste gömma sig för alla mĂ€nskliga varelser. Men han finner ocksĂ„ tröst i naturen, hos djuren och de underjordiska pĂ„ vĂ€gen. Tillsammans med MĂ„ns – vĂ€gledda av Lerins omisskĂ€nnliga berĂ€ttarröst och pensel – möter vi hisnande vackra landskap och smĂ„ mossbelupna detaljer att förundras över. Vi fĂ„ngas av naturen, djuren och en sjĂ€lslig utveckling hos ett snĂ€llt troll som till slut hittar fram till sin trygga kĂ€llare i Karlstad, pĂ„ Hammarön.

Insikten pÄ vÀgen? Att vi alla Àr ensamma tillsammans!

(I den hÀr boken fÄr vi bakgrundshistorien till trollet som inte var hemma i Lars Lerins första barnbok Trollet Àr inte hemma.)

Lars Lerin anses idag vara Nordens frĂ€msta akvarellmĂ„lare. Han Ă€r kĂ€nd för sin enastĂ„ende begĂ„vning och produktivitet och har numera Ă€ven en egen konsthall – Sandgrund Lars Lerin i Karlstad. Sedan bokdebuten 1983 med ”Utpost” har han publicerat över 50 verk i bokform.

Barnböcker av Lars Lerin: Trollet Àr inte hemma, 2019. Elsa i SkrÀddartorp och hennes 28 katter, 2020. KrÄksommar, 2021. Kattjakten, 2022. Pojkarna pÄ sommarön, 2023


Narrator: Lars Lerin

Duration: