(42)

Tuonen morsian

audiobook


Rikosten selvittelyssÀ ansioituneen Aamulehden toimittaja Ina Djurlingin ja konstaapeli Voitto Karhun hÀÀjuhlat keskeytyvÀt odottamattomalla tavalla. Karhu joutuu astumaan saappaisiin, jotka laittavat ammattitaidon koetukselle. Tamperelaiskaverukset ovat tehneet pontikkapannun virittelyretkellÀ kammottavan löydön, ja Tampereella ja lÀhikunnissa on sattunut useita murtoja, joiden veriset jÀljet viittaavat hÀmmentÀvÀn laajaan rikosvyyhtiin. Kun sitten raskaana oleva Ina katoaa, on konstaapeli Karhun aika todella tarttua asioiden kulkuun.

Lapuan liike on irtisanoutunut kesÀllÀ 1930 tapahtuneesta Tampereen pormestarin VÀinö Hakkilan muilutuksesta. Yleisön mielipide on silti kÀÀntymÀssÀ liikettÀ vastaan. JÀlkimainingeissa Lapuan liikkeestÀ irralliset ryhmÀt uhkailevat edelleen vasemmistolaisia poliitikkoja. Saksasta alkaa kantautua huolestuttavia uutisia Hitler-nimisen miehen valtaan noususta.

Tuonen morsian (2021) on Pekka Hyydin jÀnnitysromaani syksyyn 1930 ajoittuvasta monisÀikeisestÀ rikostutkinnasta ja politiikan kuohuista.

Pekka Hyyti (s. 1959) on kirjailija, joka tunnetaan jÀnnitysromaaneistaan. Suomen dekkariseura ry on palkinnut hÀnet Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjalla.


Narrator: Jari Nissinen
Duration: