(0)

Tusindfryd/Millioner mord

E-book


Sjette og sidste bind i Finn Methlings seksbinds erindringsvĂŚrk fortĂŚller om Methlings erindringer fra det besĂŚttelsesprĂŚgede ĂĽr 1944.

Efter at have uddannet sig inden for litteraturens verden er Methling for alvor er i gang med at skabe sig et navn. "Tusindfryd/Millioner mord" fortÌller om sommeren 1944 og om Methlings oplevelser under en periode püvirket af besÌttelsestiden, men som samtidig bød pü en kÌrlighedsaffÌre og nye møder med samtidens kultur- og modstandspersonligheder.

Finn Methlings erindringer bestĂĽr af seks muntre og oplysende bind, der pĂĽ den ene side giver et unikt indblik i forfatter og radiodramatikerens liv, men som samtidig fortĂŚller levende og nĂŚrvĂŚrende om livet op igennem det 20. ĂĽrhundrede.

Finn Methling (1917-2010), dansk forfatter og dramatiker. Skrev inden for adskillige genrer og udgav blandt andet digtsamlingerne "FornÌgteren" (1950) og "Stjernefloden" (1959). Men det var som dramatiker, at Methling var sÌrligt kendt. Hans første scenestykke, "Dagen i morgen" (1950), blev opført pü det kongelige teater, og efterfølgende blev Methlings stykker opført flere steder büde i Danmark og i udlandet.