(12)

Urban express

audiobook & e-book


Det Àr i stÀderna det hÀnder! Planeten skakar till och genom vad som kan liknas vid mÀnsklig gravitation hamnar vi i stÀderna. Vi befinner oss i en tyst revolution dÀr stÀderna och kvinnorna Àr revoltörer. Och vapnet Àr en Samsung istÀllet för en Kalashnikov. De multinationella företagen blir multiurbana företag. Det urbana Àr det nya svarta och borgmÀstarna blir vÄr tids premiÀrministrar.

I denna unika bok guidar dig Per Schlingmann och Kjell A Nordström i vad som hÀnder i vÀrlden, staden och för oss mÀnniskor. Förutom stadens till synes ostoppbara attraktionskraft ser vi andra dramatiska förÀndringar som pÄverkar villkoren för oss alla:

? FramgÄng i den digitala vÀrlden krÀver kompetenser som inte Àr digitala. NÀr allt kan kopieras blir det som inte kan artikuleras och digitaliseras kvar.

? Det Àr kvinnornas tid. Utrustade med kunskap och mobil tar de för sig. MÀnnen hÄller krampaktigt fast vid den ekonomiska makten, men hur lÀnge till?

? Nu Àr det vild kunskap som gÀller! Oavsett hur bra universiteten Àr, sÄ lÀr de bara ut hygienkunskap. För att nÄ framgÄng krÀvs nÄgot mer. NÄgot magiskt. Vild kunskap.

Det Àr upp till dig hur du förhÄller dig till utvecklingen - det handlar om att vara öppen, ödmjuk och vÄga experimentera och hantera förÀndring genom att lÀra förmÄgan att lÀra om.

Lika lite som annat som uppstÄr idag gÄr denna bok att kategorisera. Den Àr ett collage som beskriver vÄr tid och hur du sjÀlv kan hantera de förÀndringar som möter oss alla. Denna bok Àr helt enkelt queer och söker sin kategori som sÄ mÄnga andra idag.

"Författarna, Per Schlingmann och Kjell A. Nordström, tecknar i sin bok Urban express ett collage över den tid vi

lever i. En tid dÄ storstaden stÄr i centrum. Och kvinnorna. Och kunskapen. I den hÀr boken erbjuds en del

verktyg och tankesÀtt som ska vara till hjÀlp att navigera i vÄr nutid. Det visas hur digitalisering, globalisering och

staden pÄverkar levnadsvillkoren för alla oss mÀnniskor som lever hÀr och nu. Slutsatsen Àr att vi lever i en ny

vÀrld samtidigt som vÄrt tÀnkande prÀglas av gÄrdagens vÀrldsbild. HÀr finns författarnas egna slutsatser, teser och

teorier som levereras med expressfart. BÄde bokens innehÄll och dess sprÄk Àr snabbt, rappt och pÄ sin spets.

Boken Àr lÀtt att ta till sig för den moderna lÀsaren dÄ den gÄr i samma tempo som den livsstil som prÀglas av

stÀdernas puls." BTJ