(1)

Valkoinen varjo

E-book


MitÀ jos nÀkisit ihmisistÀ asioita, joita he eivÀt itsekÀÀn halua nÀhdÀ?

Mosaiikkitaiteilija Monalla on hallitsemattomia aistimuksia toisista ihmisistÀ. Kun Monaa huijannut puuseppÀ löytyy kuolleena, Mona alkaa pelÀtÀ ettÀ on saattanut itse tappaa miehen.

Roni Arosuo istuu vankimielisairaalassa pikaistuksissa tehdystÀ taposta. Sairaalan ylilÀÀkÀri Kari Sammatti on innostunut uudesta, vielÀ laillistamattomasta hoitomuodosta, jota testaa vankeihin. Kun tutkimuksissa tapahtuu odottamaton kÀÀnne, Sammatti lÀhtee potilaansa Ronin kanssa saaristoon Monan jÀrjestÀmÀlle mosaiikkikurssille. HÀn uskoo pÀÀsevÀnsÀ Monan avulla selvyyteen siitÀ, mikÀ on saanut Ronin syyllistymÀÀn silmittömÀÀn veritekoon. Pian saarella alkaa sattua outoja ja uhkaavia asioita ja Monan nÀyt muuttuvat yhÀ hurjemmiksi. Kun Sammatti löytyy elottomana, Mona ei enÀÀ tiedÀ, voiko kehenkÀÀn saarella olijoista luottaa edes hÀneen itseensÀ.

Kirjailija ja kuvataiteilija Katariina Sourin Valkoinen varjo kÀynnistÀÀ Musta mandala -trilogian, jossa taidemaailmaan kytkeytyviÀ rikosjuonia on maustettu yliluonnollisilla elementeillÀ. Sarja on tÀysin uudenlainen avaus paitsi Sourin yli viisitoista vuotta jatkuneella kirjailijanuralla, myös kotimaisessa rikoskirjallisuudessa.