(79)

Valokeilan vankina

audiobook & e-book


NÀyttelijÀnÀ omassa elÀmÀssÀÀn

Valokeilan vankina on transnÀyttelijÀ Elliot Pagen avoin ja rehellinen kuvaus elÀmÀstÀÀn konservatiivisessa Hollywoodissa

Vuonna 2007 ensi-iltansa saanut Juno-elokuva teki Elliot Pagesta yhdessÀ yössÀ elokuvamaailman juhlitun tÀhden. Elokuvan tuoma Oscar-ehdokkuus olisi ollut kenelle tahansa nuorelle nÀyttelijÀlle unelmien tÀyttymys, mutta Pagelle se merkitsi myös ennennÀkemÀttömien paineiden alkua: hÀnen piti julkisuudessa esittÀÀ nuoren naistÀhden roolia, vaikka sisimmÀssÀÀn hÀn ei sellaiseksi itseÀÀn tuntenut. Vuonna 2020, 33-vuotiaana, Page oli valmis tulemaan julkisuuteen transmiehenÀ.

Kirjassaan Page kertoo matkastaan Kanadan Nova Scotiasta Hollywoodiin. Page kuvaa ristiriitaisten rooliensa aiheuttamaa traumaa ja sitÀ, millaista on kasvaa aikuiseksi elokuvakulissien keskellÀ. HÀn kertoo myös kamppailustaan mielenterveyden kanssa, sukupuolensa vuoksi kokemastaan vihasta, hyvÀksikÀytöstÀ ja Hollywoodin pakkomielteestÀ perinteiseen kaksijakoiseen kÀsitykseen sukupuolesta.

Elliot Pagen omaelÀmÀkerta Valokeilan vankina on voimakas tarina siitÀ, millaista on irrottautua muiden odotuksista ja aloittaa uusi elÀmÀ sellaisena kuin todella on.


Narrator: Miiko Toiviainen
Duration: