(30)

Vargtimmen

audiobook & e-book


Birgit upptÀcker att konstnÀren Irgens har försvunnit spÄrlöst. Hans rum stÄr övergivet, och han har rest utan att betala för sitt uppehÀlle. Vad kan ha fÄtt honom att plötsligt fly? Och vilka mörka hemligheter har han lÀmnat efter sig?

Ryktena om hans försvinnande sprider sig som en löpeld pĂ„ SolthungĂ„rden, men Rebekka fĂ„r snart annat att fokusera pĂ„. Leonard överraskar henne med en ovĂ€ntad gĂ„va – gĂ„rden ElvelĂžkken, som en del av hennes arv. Plötsligt stĂ€lls Rebekka inför ett svĂ„rt val. Resan till Kristiania, dĂ€r Tobias vĂ€ntar, stĂ„r nu pĂ„ spel. Vad kommer Tobias sĂ€ga? Är han villig att överge sina egna drömmar för att Ă„tervĂ€nda till Lofoten och hjĂ€lpa Rebekka att driva gĂ„rden? Och varför har hans brev, som han lovade henne, Ă€nnu inte kommit?

Men ElvelĂžkken bĂ€r pĂ„ fler mysterier Ă€n bara framtidsbeslut. Rykten om en förbannelse har omgett gĂ„rden i Ă„ratal, och fru Odas varningar ekar i Rebekkas huvud. Under sin första natt ensam pĂ„ ElvelĂžkken kĂ€nner hon en oro hon inte kan skaka av sig. NĂ„gon har rört vid lĂ„set till kĂ€llardörren, och i mörkret smyger nĂ„got – eller nĂ„gon – omkring pĂ„ gĂ„rden. Vem Ă€r det som rör sig i skuggorna nĂ€r natten faller?

”Vargtimmen” Ă€r den sjunde delen i Kaja Nylunds debutserie Rebekka, som utspelar sig i det vackra Nordnorge under 1880-talet. Med en rik blandning av kĂ€rlek, förlust, svartsjuka och dramatik har denna berĂ€ttelse redan vunnit lĂ€sarnas hjĂ€rtan över hela Norge.