(0)

Voiton kaupunki

audiobook & e-book


Booker-palkitun kirjailijan fantastisen lennokas paluu tarunhohtoiseen Intiaan.

Voiton kaupunki on maaginen pienoismaailma, eloisa kudelma Intian historiaa ja mytologiaa sekÀ leikkisÀÀ, taiturimaista kuvittelukykyÀ.

1300-luvun Intiassa pieni tyttö, Pampa Kampana, nÀkee ÀitinsÀ kÀvelevÀn liekkeihin. Niin leskinaisten kuului tehdÀ. Orvosta tytöstÀ varttuu ihmeidentekijÀ ja jumalten liittolainen, joka osaa kasvattaa siemenistÀ kokonaisen kaupungin. Pampa luo kuiskimalla sen asukkaille menneisyyden, mutta oikeutta ja valtaa hÀn jakaa erityisesti naisille. Huikean 247-vuotisen elÀmÀnsÀ aikana Pampa kylvÀÀ ympÀrilleen iloa ja edistystÀ, mutta ei voi estÀÀ ahneita vallanriistÀjiÀ syöksemÀstÀ kaupunkiaan tuhoon.

Salman Rushdie syntyi Intiassa vuonna 1947 ja muutti jo lapsena Englantiin. HÀn suoritti tutkinnon historiasta ja työskenteli mm. mainostoimistossa ennen kirjailijanuraansa. LÀpimurtoteoksestaan Keskiyön lapset Rushdie sai Booker-palkinnon. Voiton kaupunki on Rushdien 15. romaani ja virtuoosimainen todiste tarinankerronnan voimasta. Teoksissaan Rushdie yhdistÀÀ maagista realismia ja verevÀÀ historiankirjoitusta rikkaiksi kirjallisiksi monumenteiksi.