Krigets kvinnor

Series ‱ 3 books

Av författaren till Klar himmel, sÄld i över 20 000 exemplar!

I Sverige är oron för ett tyskt angrepp stor Ă„r 1940. Nazisterna har intagit Danmark och Norge, kvar Ă€r endast Sverige som ligger som en isolerad ö omgiven av ockuperade länder.

Ilse anlĂ€nder till StrĂ€ngnĂ€s frĂ„n Tyskland för ett hemligt uppdrag. Hon bĂ€r pĂ„ ett sorgligt förflutet och drivs av hĂ€mndbegĂ€r. Disa sliter hĂ„rt som förplĂ€gningslotta pĂ„ regementet i samma stad, men har en dröm om att en dag öppna ett eget kafĂ©. En sensommardag kommer Betsy in i bilden. Betsy bĂ„de ser ut och agerar som en filmstjĂ€rna och hon fĂ€ngslar alla hon möter – pĂ„ gott och ont. Disa blir förvånad när Betsy väljer henne till sin förtrogna men ju mer de lĂ€r kĂ€nna varandra desto mer uppskattar de varandras sĂ€llskap.

NÀr höstmörkret sÀnker sig börjar en rad mÀrkliga hÀndelser intrÀffa pÄ regementet. Jakten pÄ en syndabock börjar och plötsligt anklagas Disa, Betsy och de andra lottorna för att lÀcka information som kan röja rikets sÀkerhet. Förhoppningen om att kriget ska ta slut sÄ att livet kan bli som vanligt igen verkar lÄngt borta. Vad Àr sanning och vad Àr lögn, vem Àr god och vem Àr ond?

Svarta vingar Àr en roman om dubbelliv, vÀnskap och falskhet i en tid nÀr alla misstÀnker alla.

KRISTIN FÄGERSKJÖLD Ă€r född 1974 och har alltid haft ett passionerat intresse för historia. Svarta vingar Ă€r hennes tredje roman och den avslutande delen i den löst sammanhĂ„llna serien Krigets kvinnor om tiden runt andra vĂ€rldskriget. De första hyllade delarna heter Klar himmel och Nattens fĂ€rger.