(19)

Bara fem minuter

Livres numériques et audio


Carl Schroder och Theodore Tate, bättre kända som “Komapoliserna”, har äntligen funnit stabilitet i sina liv. Tate har återvänt till poliskåren och känner tacksamhet över att återigen vara hemma med sin fru Bridget. För Schroder är tillvaron varken uppåt eller nedåt; en skottskada i hans huvud för sex månader sedan har inte fällt honom, men den har kastat honom in i en känslomässig ödemark, som är nästan lika dödlig som kulan.

När en dömd våldtäktsman hittas livlös, överkörd av ett mötande tåg, kastas Tate in i fallet och kämpar för att avgöra om det handlar om mord eller självmord. Natten därpå försvinner ännu två våldtäktsmän, och utredningen är allt annat än enkel, särskilt när det verkar som att poliskåren hejar på mördaren.

"Ge mig fem minuter ensam med mannen som gjorde detta", är en vanlig bön från offrens anhöriga. Någon tar dock saken i egna händer och hjälper offren att få sina fem minuter. Men när oskyldiga börjar dö står Tate och Schroder inför olika mål, och snart kämpar de inte bara mot en främmande mördare, utan även mot varandra.

---

“Grymt berättande som får dig att tänka och känna” - The Listener (Nya Zeeland).

“[En] djävulskt skruvad thriller ...” “Cleaves briljanta författarskap förenas med enastående snabbhet och karaktärsutveckling.” - Publishers Weekly (stjärnmärkt recension)

“Tror du att rättskipande mördare har det lätt? Cleave ger en makaber och övertygande demonstration av hur Murphys team oföränderligt förföljer den före detta polisen Carl Schroder i hans strävan att ge våldsbrottsoffer de efterlängtade fem ensamma minuterna med de brottslingar som har krossat deras liv. Breaking Bad möter bröderna Coens - Kirkus Reviews (stjärnmärkt recension)

"[En] kraftfylld berättelse ... En gripande thriller från början till slut." - Booklist (stjärnmärkt recension)

"Jag har svårt att komma på ord för att beskriva hur perfekt jag tycker att den här romanen är ...Om du gillar snabba, grymma thrillers och du aldrig har läst Paul Cleave tidigare, be/låna/köp allt han någonsin har skrivit. Börja från början. Du kommer inte att ångra dig!" - The Sweet Escape.com

Rättskiparen är det bästa av det bästa! En riktigt gripande, fängslande, intensiv, spännande och fartfylld kriminalthriller. Briljant skriven, en prisbelönt författare och förutspådd till “årets kriminalthriller!” - recension från Goodreads

“Cleave levererar en djupgående och välskriven roman som är spännande eftersom den engagerar läsaren från början till slut. En mörk thriller som innehåller de mest djupgående och komplexa karaktärerna.” - Recension från Goodreads


Narration : Ola Ringdahl

Durée :