(0)

Gröt : Frukost, savory & söt

Livre numérique


Gröt är så mycket mer än bara vardagsfrukost. Det här är en bok både för dig som älskar gröt och för dig som är grötskeptiker och inte gör det – ännu. För det finns ingen bättre comfort food än en skål med varm gröt. Tänk dig att du serverar den med något krispigt, något fruktigt och något krämigt och så skummad mjölk på sidan. Eller så är gröten buljongsalt, täckt av ett moln med finriven ost och toppad med ett mjukt ägg. Eller så är den len och vaniljsöt med crunchigt karamelliserad kokostosca.

Det är dags att upptäcka allt vad gröt kan vara.

I Gröt finns ett 50-tal recept, något för alla smaker och tillfällen. Till frukost: vallmogröt med blåbär, lemoncurdyoghurt & mandelcrunch. Till middag: congee med brynt smör & forellrom. Till dessert: gröt med bakade jordgubbar och fluffig honungsgrädde.

Hedvig Billengren Lindenbaum jobbar som matstylist och receptkreatör. Hon har alltid varit intresserad av matlagning och smaker, men det var under åren i köket på Rose bakery i London som hon förstod att hon ville jobba med mat. Efter nästan 30 år som grötskeptiker blev Hedvig för några år sen plötsligt besatt av att laga gröt, vilket mynnade ut i denna bok.