(0)

Kun mummi unohti tarinat

Livres numériques et audio


Miksi mummi ei enää muista? Voiko Eliaksenkin muisti kadota?

Herkkävireinen kuvakirja haikeasta, monia koskettavasta elämänvaiheesta.

Elias viettää viikonloppuisin aikaa mumminsa kanssa, ja mummi kertoo hauskoja tarinoita – kunnes eräänä päivänä hän unohtaa tarinat. Hän ei muista enää Eliaksen nimeäkään eikä sitä, minne hän laittoi television kaukosäätimen. Kaukosäädin onneksi löytyy jääkaapista, mutta muuttunut mummi mietityttää Eliasta.

Lotta-Sofia Saahkon kirjoittama ja Mira Malliuksen kuvittama kirja kertoo lapselle tarinan keinoin, mitä muistisairaus tarkoittaa. Kirja muistuttaa myös siitä, että hassuille vahingoille saa nauraa ja että yhdessä selvitään mistä vaan. Ennen mummi auttoi Eliasta, ja nyt Elias auttaa mummia!

Lotta-Sofia Saahko (FM) on toiminut pitkään pappansa omaishoitajana ja tietää, millaista muistisairaan arki on. Puhujana hän kiertää kertomassa eri-ikäisille kohderyhmille mm. arvokkaasta vanhuudesta ja positiivisesta omaishoitajuudesta. Kun mummi unohti tarinat on Lotan neljäs lastenkirja, ja se on osa “Minä pärjään” -sarjaa, jossa käsitellään lapsen elämässä tapahtuvia vaikeita muutoksia.

Mira Mallius on kuvittaja ja lastenkirjailija, jonka kuvituksia näkee niin korteissa ja kalentereissa kuin monissa lastenkirjoissakin. Mallius rakastaa piirtämistä, koskettavia tarinoita ja suuria seikkailuja. Hän on kuvittanut parikymmentä kirjaa.