(0)

Mumier, Mord og Museer : Et Charbel-mysterium

Livre numérique


Da Charbel går i seng, tror han, der ligger en helt ordinær efterårsferie forude. Det gør der ikke. Han bliver vækket midt om natten – der har været indbrud på hans mors museum. En mumie er forsvundet, og et lig dukker op. Sammen med sin ven Sammy kastes Charbel ud i en hæsblæsende jagt rundt på de københavnske museer, hvor sære typer dukker op, og en sindssyg morder trækker et blodigt spor efter sig. Det hele har forbindelse til en oldægyptisk papyrusrulle, Thots Bog. Men hvem er ven, og hvem er fjende?

Uddrag af bogen:

Charbel så ud ad øjenkrogen, at en af betjentene var på vej ud fra mumiesalen, så han bakkede forsigtigt ud i midtergangen, stadig med ibisfiguren i hånden. Idet han drejede hovedet, kunne han ane en sort skikkelse. Han vendte sig helt og nåede lige at se en kutteklædt skikkelse på vej ned ad den lille vindeltrappe med lange skridt, som tog to-tre trin ad gangen. Charbel tøvede et sekund, stak så ibisfiguren i lommen og satte i firspring efter den sorte, kutteklædte skikkelse.

Da Charbel nåede den store trappe, var skikkelsen allerede på vej over gulvet i den store sal med sin sorte kappe bredt ud, så det lignede en enorm rovfugl med udstrakte vinger.

Betjenten, der havde lukket Charbel og Theresa ind, løb mod skikkelsen og råbte: ”Stop!”

Skikkelsen stoppede op og ventede på, at betjenten kom helt hen til ham, løftede så højre hånd, knyttede den og hamrede den ind i siden af hovedet på betjenten, så han gik direkte i gulvet, hvor han blev liggende livløs. Skikkelsen fortsatte i løb til venstre og gennem den lange glasgang, der førte gennem gårdhaven.

Om forfatteren:

Marianne Rejnholt Keserwany er født 1971 i København, hvor hun også bor. Hun har bachelorgrad i nærorientalsk arkæologi fra Købehavns Universitet. Marianne har boet i Beirut og Dubai og har i mange år skrevet artikler om mellemøstlig kunst og kultur til danske og udenlandske dagblade og magasiner.