Neekeri on kaunis sana. Neekeri. Sano rohkeasti vain. Neekeri. Sano sano. Ei siinä ole mitään pahaa. Kukaan ei kuole, vaikka huutaisit sitä keuhkojesi täydeltä. Neekeri neekeri neekeri. Jiihaa!
Mitä saa sanoa? Voiko maailmasta tehdä paremman paikan kieltämällä sanoja? Tuhoamalla taideteoksia? Sulkemalla silmänsä?
Erityisavustaja on kahvilla, kun ministerin huulilta karkaa sopimaton sana. Ministeri saa oitis rasistin leiman. Puhdistaakseen maineensa hän käynnistää kampanjan, jonka tarkoituksena on kitkeä muukalaisviha Suomesta. Kirjarovioiden loimussa ministerin rinnalla seisoo tummahipiäinen tyttö.
Kaksi linja-autoa jurnuttaa pitkin moottoriteitä. Etumaisessa on pari aseistautunutta miestä ja joukko naisia, jälkimmäisen penkit on korvattu makuualkoveilla. Bussin kyljessä lukee 1000 ja yksi yötä. Valoisampi tulevaisuus on luvattu myös bussissa matkaavalle, kasvoistaan runnellulle Naïmille.
Aloitteleva kuvanveistäjä Väinö kirjoittaa rakastetulleen kirjeitä olympialaisiin valmistautuvassa Berliinissä. Kaupungissa puhaltavat uudet tuulet, ja pian Väinö saa kauan kaipaamansa mahdollisuuden valjastaa luovuutensa korkeiden päämäärien palvelukseen.
Jari Järvelän Parempi maailma on rohkea ja räävitön romaani rasismista ja yrityksestä muuttaa maailmaa.
"Järvelällä totisesti on sana hallussaan."Raija Hakala, Pohjolan Sanomat 31.8.2012"Parempi maailma on romaani vallan ja oman edun tavoittelusta. Se on vakava, järkyttäväkin, mutta ironis-kriittinen tyyli tuo tarinaan toisen, vapauttavan äänen."Marja-Riitta Vainikkala, Kaleva 24.9.2012"Järvelän taidokkaassa romaanissa kolmen henkilön tarinat yhdistyvät vaikuttavalla tavalla."Kulttuurihaitari 2012/3"Parempi maailma on kirjasyksyn tapaus, ja Jari Järvelä Suomen taidokkaimpia tekstinikkareita."MS, Me Naiset 2012/40"Järvelän sysimusta huumori puree jälleen."Mari Viertola, Turun Sanomat 14.10.2012