Eurooppalaiseen aatehistoriaan punoutuvan jännitysnäytelmä.
Heikki Kännön kolmas romaani tarjoaa lukijalle niin murhamysteerin kuin sukelluksen kaikkien aikojen ihailluimman ja paheksutuimman saksalaisfilosofin Friedrich Nietzschen ajatteluun.
Tarinan keskiössä on kysymys taiteilijan moraalista - onko taiteilijalle sallittava kaikki? Kännön taiturimainen spekulatiivista fiktiota, historiallista romaania ja fantasiaa eklektisesti jalostava kerronta pitää lukijan otteessaan pitkään kansien sulkemisen jälkeenkin. On poikkeuksellisen kylmä tammikuu vuonna 1888, kun Lyoniin saapuu Goethen Faustia esittävä saksalais-puolalainen teatteriseurue. Paikallinen virkavalta etsii Le Poèteksi nimettyä murhaajaa, ja eräänä iltana seurueen vankkurileiriin ilmestyy pahasti ruhjoutunut nuori mies...
Seitsemän vuotta myöhemmin saksalainen arkistonhoitaja ja esoteerikko Rudolf Steiner saa kutsun Naumburgiin perustettuun Nietzsche-arkistoon. Hän saapuu tapaamaan kutsun lähettänyttä Elisabeth Förster-Nietzscheä ja tämän dementoitunutta Friedrich-veljeä. Vierailun tärkeimmäksi anniksi osoittautuu kuitenkin tutustuminen runoilijaan, jonka Steiner päättelee joutuneen faustilaisten voimien välikappaleeksi. Joku tai jokin tuhoaa vähitellen nuorukaisen muistia ja elinvoimaa. Steiner päättää auttaa miestä, mutta ei aavista hyvän tahtonsa seurauksia.
Heikki Kännö (s. 1968) valmistui taidemaalariksi Turun piirustuskoulusta, minkä jälkeen hän on työskennellyt vapaana taiteilijana ja graafisena suunnittelijana. Heikki Kännöä on verrattu mm. Roberto Bolañoon ja Umberto Ecoon. Hänen historiallista romaania ja spekulatiivista fiktiota yhdistävät kirjansa muodostavat ainutlaatuisen, taiteen ja elämän suhdetta tutkivan universumin.