(19)

Singing Bowls - Klangmeditation med tibetansk klangskål (sångskål) för dig som upplever stress, trötthet, ångest, utmattningssyndrom, depression, sömnproblem etc. och behöver djup avslappning

Livre audio


Singing Bowls - Klangmeditation med tibetansk klangskål (sångskål) för dig som upplever stress, trötthet, ångest, utmattningssyndrom, depression, sömnproblem etc. och behöver djup avslappning

Ljuden och vibrationerna som framkallas av Tibetanska klang- och Quartzkristallskålar kan lösgöra spänningar och blockeringar på djupet. En tibetansk klangskål är en typ av skål som vibrerar och producerar en rik, djup ton när den spelas. Vibrationerna och ljudet framkallas genom att mjukt slå eller dra/svepa en trästav mot skålen. Klangskålar är tillverkade för hand i olika metaller, bland annat silver, guld, järn, tenn och koppar.

Allt levande har sin unika vibration och när vi tar in toner och vibrationer från klang och kristallskålar uppstår en kommunikation ända ner på cellnivå.

Genom att använda ljudterapi som ett verktyg för avslappning på djupet kan man lösa upp stress, oro och gamla blockeringar och skapa nya strukturer som åter balanserar oss på både det fysiska, mentala och emotionella planet.

Följ med in i en kravlös påfyllande stund där meditationsskålen hjälper kropp och sinne att guidas in i djup stillhet.

Tonerna och vibrationerna från tibetanska klangskålar ger således en djupavslappnande behandling där du får hjälp att släppa på blockeringar i kroppen. Genom vibrationerna från tonerna av klangskålarna uppnår du en djup avspänning som aktiverar kroppens förmåga till självläkning och återhämtning.

Även om du inte är van att meditera så hjälper skålarnas ljud och vibrationer dig att stilla tankarna och du kommer enklare in i djup och vilsam meditation. Massor av övertygande forskning stöder ljudterapi för lindring av både fysisk och psykisk smärta. Det finns många medicinska artiklar på internet skrivna av ljudläkare som i sina behandlingar införlivat klangskålar för en mängd olika sjukdomar och störningar. Sammanfattningsvis finns många studier som visar på signifikanta fördelaktiga effekter av tibetanska sångskålsmeditationer på ett antal markörer relaterade till välbefinnande

Fördelar med klangmeditation (singing bowls):

Stärker kroppens självläkande förmåga

Stimulerar immunförsvaret

Ökar känslan av frid

Är stressavlastande

Förbättrar sömnen

Sänker blodtrycket

Minskar depression

Dämpar ångest

Ger smärtlindring. även vid kronisk smärta

Ger ökat andligt välbefinnande

Påverkar hjärnvågorna till djup avslappning

De tibetanska skålarna har en exceptionell lång och vacker klang som, förutom att åstadkomma kroppslig och själslig balans, även genom vibrationerna ger din kropp en inre massage. Såväl muskulära som emotionella spänningar släpper. Kroppen får en möjlighet att slappna av och sinnet kommer till ro. Metoden används numera världen runt bland annat för stresshantering, smärtlindring och ångestdämpning.

Klangmeditation är en behaglig typ av meditation. Till ljudet av harmoniserande toner som skapas med specialtillverkade klangskålar får du möjlighet att nå en känsla av helhet och välmående. Du behöver bara slappna av och ta emot.

Vilka använder tibetanska klangskålar?

Buddhistiska munkar har länge använt tibetanska sångskålar i meditationsövningar. Dessutom använder numera flera utövare i den västliga världen (inklusive musikterapeuter, massageterapeuter och yogaterapeuter) tibetanska klangskålar under behandlingen. Om du har möjlighet, vänd dig till en sådan utövare. En sådan session kan också ofta ske i grupp, vilket kan ge en extra dynamik. Men en enda sådan session kan kosta mycket mer än priset på denna ljudbok, som, förutom att boken är garanterat professionellt genomarbetad och av högsta ljudkvalitet, kan lyssnas på hur många gånger som helst. Rekommendationen är en gång per dag första månaden.

Köpa egen klangskål? Att själv lära sig att spela en klangskål låter kanske lätt, men det krävs mycket övning och tålamod för att bemästra konsten att spela en klangskål.


Narration : Rolf Jansson
Durée :