Zacharias Topeliuksen kolme romaania yksissä kansissa!
"Mirabeau-tädissä" nuori Augusta kirjoittaa hyvälle ystävälleen Constancelle kirjettä, joka kertoo Augustan perheen matkasta Mirabeau-tädin luokse Hämeeseen. Mirabeau on erikoinen nainen, joka ei ole antanut elämässään periksi, vaikka onneton avioliitto päättyi eroon – eikä myöskään matka tädin luokse ole kaikista tavanomaisin.
"Vinsentti Aallonhalkoja" on elävä kuvaus ylioppilaiden elämästä 1800-luvun Helsingissä. "Aulangon pastorinvaali" kertoo Erland Stjernkors -nimisestä papista, joka saapuu sijaistamaan kuollutta Aulangon pappia.
"Talvi-iltain tarinoita 2" on upea esimerkki Topeliuksen monipuolisista kyvyistä kirjoittajana.
Zacharias "Sakari" Topelius (1818–1898) oli suomalainen kirjailija ja Helsingin yliopiston rehtori. Topelius syntyi Uusikaarlepyyssä. Kirjallisuus tuli Topeliukselle tutuksi jo lapsuudenkodissa, sillä hänen isänsä Zacharias Topelius vanhempi oli kansanrunouden kerääjä.
Topeliuksen tunnetuin teos on moniosainen romaani "Välskärin kertomuksia", joka julkaistiin vuosina 1853–1867. Topelius tuli tunnetuksi kuitenkin myös runoilijana ja rakastettujen satujen kirjoittajana. "Adalminan helmi" ja "Prinsessa kultakutri" ovat esimerkkejä saduista, jotka moni suomalainen muistaa ikään katsomatta.