Vesterhavet har altid haft en helt særlig betydning for folkene langs Jyllands vestkyst. Det kan ligge blikstille og skjule en kolde understrøm eller fråde vildt og skummende.
I en række interviews fortæller de fem vestjyder Christian, Andreas, Clara, Søren og Herluf deres historie om, hvordan de kom ind i Redningsvæsnet i en tid, hvor livet som fisker stadig var forbundet med stor fare.
"Samtaler med fem vestjyske redningsfolk" er sjette og sidste del af Erik Overgaard Pedersens serie, om hvordan det var at være "Ung i gamle dage". Bøgerne kan læses separat.
Erik Overgaard Pedersen (f.1950) er en dansk historiker, oversætter, forfatter og lærer. Erik Overgaard Pedersen er født i Gråsten og er uddannet cand. mag i historie og engelsk fra Aarhus Universitet. Han har desuden erhvervet både en MA og en doktorgrad fra det prestigefyldte Ivy-league universitet Princeton i USA. Erik Overgaard Pedersens interessefelt er bredt, og han har i årenes løb beskæftiget sig med både kolonihistorie, 1960‘ernes amerikanske borgerrettighedsbevægelse, børn- og unges vilkår i Danmark omkring 1910 og 1920 og meget andet. Siden 2009 har Erik Overgaard Pedersen undervist på det danske gymnasium i Flensborg.