(0)

Våg over hende

Livre numérique


Italien, 1986. I et kloster trækker en mand vejret for sidste gang. I fyrre år har han levet der, blandt munkene, og våget over hende. Hun er hans sidste værk – en statue, som foruroliger alle, der ser den.

I sine sidste timer dykker manden, Mimo, ned i historien om sit liv. Han mindes læretiden hos en alkoholiseret og brutal billedhugger i Pietra d’Alba, hvor den rige og magtfulde Orsini-familie regerer, fascismens indtog i Italien og verdenskrigenes elendighed. Men frem for alt mindes han venskabet med den ukonventionelle Viola, Orsiniernes eneste datter.

Mimo og Viola opvokser i to forskellige verdener, men mod alle odds opstår der en særlig forbindelse mellem dem, og de gennemlever første halvdel af det 20. århundrede side om side og hver for sig. Han bliver en vidunderlig kunstner, der er eftertragtet af eliten, og hun forsøger utrætteligt at løsrive sig fra sin aristokratiske baggrund og forfølge sine drømme som frigjort kvinde.

VÅG OVER HENDE er en roman ud over det sædvanlige om venskabets kraft, om evnen til at skabe og om modet til at drømme stort.